Pacojet 2

Dostępność na wyczerpaniu
Wysyłka: 48 godzin
Cena: 23 000,00 zł 23000.00 PLN
Cena netto: 18 699,19 zł
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Ponad 30000 maszyn Pacojet pracuje w kuchniach na całym świecie. Dzięki systemowi Pacojet, produkcja różnorodnych słodkich i pikantnych potraw o wspaniałej konsystencji, intensywnym smaku i zapachu stała się prosta, szybka i bezpieczna.

Pacojet ułatwia przygotowanie wielu potraw i umożliwia szybkie przetworzenie produktów przy zachowaniu ich wysokiej jakości. Możemy przygotować w 100% naturalne sorbety - wyłącznie ze świeżych owoców bez jakichkolwiek sztucznych dodatków lub kremowe lody na bazie śmietany, mleka, jogurtu lub mleczka sojowego - szybciej, łatwiej i taniej niż w zwykłej maszynie do lodów.

 

ZALETY:

  • Miksowanie w Pacojet wzmacnia naturalne aromaty i zapewnia produkty o perfekcyjnej konsystencji, wspaniałej jakości i intensywnym, naturalnym smaku.
  • Wszechstronne zastosowanie.
  • Dowolna produkcja jednej lub wielu porcji.
  • Zamrożone produkty zachowują świeżość i wysoką jakość bez środków konserwujących i innych dodatków.
  • Zmniejszenie zawartości cukru i tłuszczu w przygotowywanych produktach.
  • Oszczędność czasu, kosztów pracy i produktów.
  • Duża wydajność - 1 l w ciągu ok. 4 min.
  • Obróbka zamrożonych produktów i ich dalsze przechowywanie w bezpiecznej temperaturze.
  • Ewentualna krystalizacja przechowywanych produktów jest niwelowana przez ponowne miksowanie.
  • Łatwe czyszczenie w czasie ok. 1 min.

 

 

12 argumentów by mieć swój wymarzony Pacojet2:

  1. Tradycyjne maszyny do lodów wymagają stosowania owoców obranych, rozdrobnionych i przefiltrowanych – zabiera to czas i utrudnia pracę.

  2. Z Pacojet'em jest szybko i łatwo – świeże owoce krojone są w kostki (jabłka, gruszki, pomidory i inne owoce z jadalną skórką – nie muszą być obierane) i po pokrojeniu wrzucane do metalowego Paco-pojemnika. Pojemnik zalewany jest sokiem lub syropem, zamykany pokrywką i przechowywany minimum 24h przy -20°C. Z Pacojet'em nie używamy: konserwantów, wzmacniaczy smaku, stabilizatorów i innych dodatków chemicznych występujących w sproszkowanych półproduktach.
  3. Pacojet – inwestycja, która się szybko spłaca.

    Pacojet kosztuje połowę tego, co zwykła dwulitrowa maszyna do lodów, ale może przez 1 godzinę wyprodukować 2 razy więcej, do tego w różnych smakach i rodzajach produktów. Maszyna do lodów wymaga przygotowania mieszanki owocowej z konserwantami i stabilizatorami, a często również z dużymi ilościami cukru i/lub tłuszczu. Gotowy wsad musi być mieszany 12–15 min i przełożony do odpowiedniego pojemnika. Przy zmianie mieszanki maszyna musi być gruntownie umyta. Gotowe lody przechowywane w witrynie mają określoną trwałość i nie mogą być dalej przetwarzane. Maszyna do lodów wyprodukuje nam tylko lody i sorbety. Pacojet umożliwia także przygotowanie np. musu z wędzonej ryby, farszu, pasztetów, terin, tapenady (pasta kaparowo-oliwkowa z sardelami), pesto, koncentratów warzywnych i ziołowych do produkcji zup i doprawiania sosów, masła i oliwy smakowej, past i wielu innych ciekawych produktów.

  4. Produkty zamrożone w Paco-pojemnikach zachowują świeżość i aromat.

    Świeżo kupione, szybko przetworzone i przechowywane w zabezpieczonych pojemnikach przy -20°C, są soczyste, zachują naturalny aromat, kolor, witaminy, minerały i inne walory. Zamrożone produkty są miksowane w temperaturze -20°C i nie tracą witamin i minerałów, które mogą być wytrącone podczas rozmrażania. Wykorzystanie Pacojet'a nie przerywa procesu utrzymania produktów w bezpiecznej temperaturze, gdyż nawet po miksowaniu przy -20°C możliwy wzrost temperatury wynosi tylko kilka stopni i pojemnik z pozostałą ilością zamrożonego produktu może być ponownie przechowywany w zamrażarce, zachowując dalej wszystkie walory smakowe i odżywcze.

  5. Pacojet wzmacnia aromat i smak oraz objętość porcjowanego produktu.

    Przy miksowaniu następuje rozdrabnianie produktu na mikroskopijne cząstki - < 2µm = mniejsze niż 2/1000 mm, co gwarantuje wzmocnienie aromatu i smaku. Wykorzystując naturalną słodycz owoców możemy redukować dodatki cukru i tłuszczu. Owoce mniej słodkie mogą być zalewane lekkim syropem (np. 5 cz. wody i 1 cz. cukru) lub z dodatkiem cukru gronowego, owocowego, miodu czy syropów. Pojemniki z pokrojonymi produktami mogą być zalewane mlekiem, naturalnym jogurtem, mleczkiem sojowym czy ryżem z mlekiem – aromat, smak, konsystencja gotowego produktu otwiera nowe, nieograniczone możliwości w serwowaniu potraw. Podczas miksowania w pojemniku wytwarzane jest nadciśnienie 1,2 bar. Gdy nóż unosi się góry następuje napowietrzenie miksowanego produktu i jedna porcja może powiększyć swoją objętość do 30%.

  6. Pacojet umożliwia przygotowanie zarówno 1 porcji deseru "à la minute" jak i również całego pojemnika – ok. 1 l.

    Zmiksowana porcja lodów czy sorbetu ma jednorodną i kremową konsystencję o idealnej temperaturze do serwowania: -7 do -12 °C.

  7. Pacojet to praktyczne i przyjazne w obsłudze urządzenie, które oszczędza czas, ułatwia pracę i przynosi oszczędności.

    Pojemniki z produktami mogą być przygotowywane w dowolnym czasie oraz ilości i przechowywane w zamrażarce. Wedle potrzeb można miksować 1 porcję lub zawartość całego pojemnika. Możemy kupować świeże i/lub sezonowe produkty (dobra cena) w większych ilościach i zamrażać je na zapas.

    1. Szybka i wydajna praca.

    2. Miksowanie produktu odbywa się szybko i w pełni automatycznie. Jedna porcja (ok. 100 g) jest gotowa w ciągu 20 s – cały pojemnik (ok. 1 l) w czasie do 4 min. Do przygotowania porcji "à la minute" można zaprogramować dowolną ilość porcji. Pacojet zmiksuje zadaną ilość porcji do wydania w temperaturze ok. -10°C, a pozostała w pojemniku reszta produktu ma dalej temperaturę ok. -20°C. W ciągu godziny możemy przygotować w Pacojet do:
    3. 15 litrów sorbetu lub lodów,
  • 15 kg puszystych musów, kremów czy farszów,
  • 15 kg koncentratów warzywnych, ziołowych lub przyprawowych,
  • 150 porcji zupy w 15 rodzajach

 

  1. Pacojet zwiększa zyski każdej restauracji.

  2. Pacojet zapewnia oszczędność czasu, podnosi wydajność, obniża koszty materiałowe i minimalizuje straty. Karta menu może być szybko aktualizowana z nowymi dodatkami i daniami. Kreatywne połączenia smaków i aromatów otwierają nowe możliwości serwowania - sprzedaży potraw. Oszczędności przy przygotowaniu pojemników (mniej obierania, rozdrabniania, przecierania), wykorzystanie produktów mniej wartościowych – np. włóknisty rdzeń ananasa, końcówki odcinanych szparagów oraz możliwość dalszego wykorzystania napoczętych pojemników – takie możliwości zapewnia tylko Pacojet. Dzięki prostej i szybkiej obsłudze maszyny oraz łatwej wymianie pojemników – różnorodność produktów, możemy w oszczędny sposób przygotować i utrzymywać ciekawą ofertę w naszej karcie menu.
  3. Pacojet zapewnia wysoką jakość i stałą konsystencję przetwarzanych produktów.

    Nawet napoczęte pojemniki mogą być ponownie wykorzystane, a ewentualne zmiany, jakie mogą zachodzić w strukturze przechowywanego produktu – np. krystalizacja, są niwelowane przez ponowne miksowanie.

  4. Urządzenie dla każdego - dla Pacojet'a nie ma za małej lub za dużej restauracji.

    Dzięki dużej wydajności i możliwości użycia dowolnego pojemnika (produktu) w dowolnym czasie system Pacojet sprawdza się w każdych warunkach. Niektóre restauracje używają np. 60 pojemników, a inne tylko kilku lub kilkunastu.

  5. Wszechstronność zastosowania.

    Z pomocą Pacojet przygotujemy przekąski zimne i gorące, dodatki do dań i desery. Miksując różne produkty odkrywamy nowe smaki.

  6. Pacojet można łatwo i szybko umyć.

    Cykl mycia trwa tylko 60 s i przebiega automatycznie.Ponad 30.000 Pacojet'ów na całym świecie od ponad 10 lat potwierdza każdego dnia, że są niezbędnym wyposażeniem nowoczesnej i kreatywnej kuchni!

 

 

 

Pacojet Set

Lp.NazwaCena netto (PLN)
1. Pacojet 2 15000,00
2. Nóż srebrny 10156 460,00
3. Nóż tytanowy 42414 660,00
4. Pokrywka czarna do pojemnika 42273 190,00
5. Kubek czarny 20279 200,00
6. Nakładka myjąca zielona 30538 190,00
7. Wkład czyszczący niebieski 220,00
8. Uszczelka niebieska 42300 90,00
9. Szpatuła 42309 110,00
10. Set - 4 pojemniki z pokrywkami 42249 560,00
11. Pokrywka do pojemnika 30531 23,00
12. Coupe set - zestaw do świeżych produktów 42597
(nóż podwójny, nóż poczwórny, tarcza)
1150,00
13. Termoport na 4 pojemniki 90104
(bez pojemników) wymiary 335x335x235 mm
160,00

 

Dane techniczne:

Zasilanie: 230V - 50 Hz
Moc: 1000W
Wymiary: 20x30x50 cm
Ciężar: 14 kg
Pojemność pojemnika: 1 l
Pojemność max.: 0,8 l
Średnica pojemnika: 13 cm
Wysokość pojemnika: 13,5 cm
Obroty noża: 2000 o/min
Nadciśnienie: 1,2 bar
Optymalna temperatura produktu: -20°C

 

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Zaloguj się
up
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl