


Pacojet 2





Opis
Ponad 30000 maszyn Pacojet pracuje w kuchniach na całym świecie. Dzięki systemowi Pacojet, produkcja różnorodnych słodkich i pikantnych potraw o wspaniałej konsystencji, intensywnym smaku i zapachu stała się prosta, szybka i bezpieczna.
Pacojet ułatwia przygotowanie wielu potraw i umożliwia szybkie przetworzenie produktów przy zachowaniu ich wysokiej jakości. Możemy przygotować w 100% naturalne sorbety - wyłącznie ze świeżych owoców bez jakichkolwiek sztucznych dodatków lub kremowe lody na bazie śmietany, mleka, jogurtu lub mleczka sojowego - szybciej, łatwiej i taniej niż w zwykłej maszynie do lodów.
ZALETY:
- Miksowanie w Pacojet wzmacnia naturalne aromaty i zapewnia produkty o perfekcyjnej konsystencji, wspaniałej jakości i intensywnym, naturalnym smaku.
- Wszechstronne zastosowanie.
- Dowolna produkcja jednej lub wielu porcji.
- Zamrożone produkty zachowują świeżość i wysoką jakość bez środków konserwujących i innych dodatków.
- Zmniejszenie zawartości cukru i tłuszczu w przygotowywanych produktach.
- Oszczędność czasu, kosztów pracy i produktów.
- Duża wydajność - 1 l w ciągu ok. 4 min.
- Obróbka zamrożonych produktów i ich dalsze przechowywanie w bezpiecznej temperaturze.
- Ewentualna krystalizacja przechowywanych produktów jest niwelowana przez ponowne miksowanie.
- Łatwe czyszczenie w czasie ok. 1 min.
12 argumentów by mieć swój wymarzony Pacojet2:
-
Tradycyjne maszyny do lodów wymagają stosowania owoców obranych, rozdrobnionych i przefiltrowanych – zabiera to czas i utrudnia pracę.
- Z Pacojet'em jest szybko i łatwo – świeże owoce krojone są w kostki (jabłka, gruszki, pomidory i inne owoce z jadalną skórką – nie muszą być obierane) i po pokrojeniu wrzucane do metalowego Paco-pojemnika. Pojemnik zalewany jest sokiem lub syropem, zamykany pokrywką i przechowywany minimum 24h przy -20°C. Z Pacojet'em nie używamy: konserwantów, wzmacniaczy smaku, stabilizatorów i innych dodatków chemicznych występujących w sproszkowanych półproduktach.
-
Pacojet – inwestycja, która się szybko spłaca.
Pacojet kosztuje połowę tego, co zwykła dwulitrowa maszyna do lodów, ale może przez 1 godzinę wyprodukować 2 razy więcej, do tego w różnych smakach i rodzajach produktów. Maszyna do lodów wymaga przygotowania mieszanki owocowej z konserwantami i stabilizatorami, a często również z dużymi ilościami cukru i/lub tłuszczu. Gotowy wsad musi być mieszany 12–15 min i przełożony do odpowiedniego pojemnika. Przy zmianie mieszanki maszyna musi być gruntownie umyta. Gotowe lody przechowywane w witrynie mają określoną trwałość i nie mogą być dalej przetwarzane. Maszyna do lodów wyprodukuje nam tylko lody i sorbety. Pacojet umożliwia także przygotowanie np. musu z wędzonej ryby, farszu, pasztetów, terin, tapenady (pasta kaparowo-oliwkowa z sardelami), pesto, koncentratów warzywnych i ziołowych do produkcji zup i doprawiania sosów, masła i oliwy smakowej, past i wielu innych ciekawych produktów.
-
Produkty zamrożone w Paco-pojemnikach zachowują świeżość i aromat.
Świeżo kupione, szybko przetworzone i przechowywane w zabezpieczonych pojemnikach przy -20°C, są soczyste, zachują naturalny aromat, kolor, witaminy, minerały i inne walory. Zamrożone produkty są miksowane w temperaturze -20°C i nie tracą witamin i minerałów, które mogą być wytrącone podczas rozmrażania. Wykorzystanie Pacojet'a nie przerywa procesu utrzymania produktów w bezpiecznej temperaturze, gdyż nawet po miksowaniu przy -20°C możliwy wzrost temperatury wynosi tylko kilka stopni i pojemnik z pozostałą ilością zamrożonego produktu może być ponownie przechowywany w zamrażarce, zachowując dalej wszystkie walory smakowe i odżywcze.
-
Pacojet wzmacnia aromat i smak oraz objętość porcjowanego produktu.
Przy miksowaniu następuje rozdrabnianie produktu na mikroskopijne cząstki - < 2µm = mniejsze niż 2/1000 mm, co gwarantuje wzmocnienie aromatu i smaku. Wykorzystując naturalną słodycz owoców możemy redukować dodatki cukru i tłuszczu. Owoce mniej słodkie mogą być zalewane lekkim syropem (np. 5 cz. wody i 1 cz. cukru) lub z dodatkiem cukru gronowego, owocowego, miodu czy syropów. Pojemniki z pokrojonymi produktami mogą być zalewane mlekiem, naturalnym jogurtem, mleczkiem sojowym czy ryżem z mlekiem – aromat, smak, konsystencja gotowego produktu otwiera nowe, nieograniczone możliwości w serwowaniu potraw. Podczas miksowania w pojemniku wytwarzane jest nadciśnienie 1,2 bar. Gdy nóż unosi się góry następuje napowietrzenie miksowanego produktu i jedna porcja może powiększyć swoją objętość do 30%.
-
Pacojet umożliwia przygotowanie zarówno 1 porcji deseru "à la minute" jak i również całego pojemnika – ok. 1 l.
Zmiksowana porcja lodów czy sorbetu ma jednorodną i kremową konsystencję o idealnej temperaturze do serwowania: -7 do -12 °C.
-
Pacojet to praktyczne i przyjazne w obsłudze urządzenie, które oszczędza czas, ułatwia pracę i przynosi oszczędności.
Pojemniki z produktami mogą być przygotowywane w dowolnym czasie oraz ilości i przechowywane w zamrażarce. Wedle potrzeb można miksować 1 porcję lub zawartość całego pojemnika. Możemy kupować świeże i/lub sezonowe produkty (dobra cena) w większych ilościach i zamrażać je na zapas.
-
Szybka i wydajna praca.
- Miksowanie produktu odbywa się szybko i w pełni automatycznie. Jedna porcja (ok. 100 g) jest gotowa w ciągu 20 s – cały pojemnik (ok. 1 l) w czasie do 4 min. Do przygotowania porcji "à la minute" można zaprogramować dowolną ilość porcji. Pacojet zmiksuje zadaną ilość porcji do wydania w temperaturze ok. -10°C, a pozostała w pojemniku reszta produktu ma dalej temperaturę ok. -20°C. W ciągu godziny możemy przygotować w Pacojet do:
- 15 litrów sorbetu lub lodów,
-
- 15 kg puszystych musów, kremów czy farszów,
- 15 kg koncentratów warzywnych, ziołowych lub przyprawowych,
- 150 porcji zupy w 15 rodzajach
-
Pacojet zwiększa zyski każdej restauracji.
- Pacojet zapewnia oszczędność czasu, podnosi wydajność, obniża koszty materiałowe i minimalizuje straty. Karta menu może być szybko aktualizowana z nowymi dodatkami i daniami. Kreatywne połączenia smaków i aromatów otwierają nowe możliwości serwowania - sprzedaży potraw. Oszczędności przy przygotowaniu pojemników (mniej obierania, rozdrabniania, przecierania), wykorzystanie produktów mniej wartościowych – np. włóknisty rdzeń ananasa, końcówki odcinanych szparagów oraz możliwość dalszego wykorzystania napoczętych pojemników – takie możliwości zapewnia tylko Pacojet. Dzięki prostej i szybkiej obsłudze maszyny oraz łatwej wymianie pojemników – różnorodność produktów, możemy w oszczędny sposób przygotować i utrzymywać ciekawą ofertę w naszej karcie menu.
-
Pacojet zapewnia wysoką jakość i stałą konsystencję przetwarzanych produktów.
Nawet napoczęte pojemniki mogą być ponownie wykorzystane, a ewentualne zmiany, jakie mogą zachodzić w strukturze przechowywanego produktu – np. krystalizacja, są niwelowane przez ponowne miksowanie.
-
Urządzenie dla każdego - dla Pacojet'a nie ma za małej lub za dużej restauracji.
Dzięki dużej wydajności i możliwości użycia dowolnego pojemnika (produktu) w dowolnym czasie system Pacojet sprawdza się w każdych warunkach. Niektóre restauracje używają np. 60 pojemników, a inne tylko kilku lub kilkunastu.
-
Wszechstronność zastosowania.
Z pomocą Pacojet przygotujemy przekąski zimne i gorące, dodatki do dań i desery. Miksując różne produkty odkrywamy nowe smaki.
-
Pacojet można łatwo i szybko umyć.
Cykl mycia trwa tylko 60 s i przebiega automatycznie.Ponad 30.000 Pacojet'ów na całym świecie od ponad 10 lat potwierdza każdego dnia, że są niezbędnym wyposażeniem nowoczesnej i kreatywnej kuchni!
Lp. | Nazwa | Cena netto (PLN) |
---|---|---|
1. | Pacojet 2 | 15000,00 |
2. | Nóż srebrny 10156 | 460,00 |
3. | Nóż tytanowy 42414 | 660,00 |
4. | Pokrywka czarna do pojemnika 42273 | 190,00 |
5. | Kubek czarny 20279 | 200,00 |
6. | Nakładka myjąca zielona 30538 | 190,00 |
7. | Wkład czyszczący niebieski | 220,00 |
8. | Uszczelka niebieska 42300 | 90,00 |
9. | Szpatuła 42309 | 110,00 |
10. | Set - 4 pojemniki z pokrywkami 42249 | 560,00 |
11. | Pokrywka do pojemnika 30531 | 23,00 |
12. | Coupe set - zestaw do świeżych produktów 42597 (nóż podwójny, nóż poczwórny, tarcza) |
1150,00 |
13. | Termoport na 4 pojemniki 90104 (bez pojemników) wymiary 335x335x235 mm |
160,00 |
Dane techniczne:
Zasilanie: | 230V - 50 Hz |
Moc: | 1000W |
Wymiary: | 20x30x50 cm |
Ciężar: | 14 kg |
Pojemność pojemnika: | 1 l |
Pojemność max.: | 0,8 l |
Średnica pojemnika: | 13 cm |
Wysokość pojemnika: | 13,5 cm |
Obroty noża: | 2000 o/min |
Nadciśnienie: | 1,2 bar |
Optymalna temperatura produktu: | -20°C |
Opinie o produkcie (0)

