


Gastronomia Molekularna





Opis
Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur.
Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.
„…En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)
„….jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych…” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)
„…Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni….” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)
„…Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.....” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz)
„ … Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy…” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)
Łukasz Konik to kreatywny szef kuchni, umiejętnie łączący najnowsze trendy i techniki kulinarne z tradycją. Znany jest ze swoich zamiłowań do kuchni molekularnej, tradycyjnej kuchni polskiej oraz produktów regionalnych. Obecnie zmienia oblicze polskiej kuchni uzdrowiskowej oraz żywienia w szpitalach rehabilitacyjnych.
Absolwent Wyższej Szkoły Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu, doświadczenie zawodowe zdobywał w uznanych hotelach i restauracjach w Polsce i zagranicą. Od 2009 roku członek elitarnego grona Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Obecnie Główny Szef Kuchni we wszystkich obiektach hotelowo-restauracyjnych oraz placówkach rehabilitacyjnych należących do Uzdrowiska Konstancin-Zdrój S.A. Na swoich pokazach oraz warsztatach „Kulinarna Awangarda” popularyzuje kuchnię molekularną i przybliża uczestnikom jej tajniki. Współpracuje z czasopismami i portalami gastronomicznymi oraz telewizją publiczną i komercyjną. Współtworzy cykl programów „Galopem do Kuchni – Łukasz Konik zaprasza”, który powstał w ramach kampanii społecznej „Zdrowe Dzieci, Zdrowa Młodzież, Zdrowi Dorośli”.
Info:
121 stron
Wydawca:
Pressto SP. z o.o.
Opinie o produkcie (0)

