Gastronomia Molekularna

Dostępność duża ilość
Wysyłka: 48 godzin
Cena: 59,00 zł 59.00 PLN
Cena netto: 56,19 zł
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur. 

Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.

 

„…En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)

 „….jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych…” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)

  „…Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni….” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)

  „…Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.....” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz)

 „ … Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy…” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)

 

 

Łukasz Konik to kreatywny szef kuchni, umiejętnie łączący najnowsze trendy i techniki kulinarne z tradycją. Znany jest ze swoich zamiłowań do kuchni molekularnej, tradycyjnej kuchni polskiej oraz produktów regionalnych. Obecnie zmienia oblicze polskiej kuchni uzdrowiskowej oraz żywienia w szpitalach rehabilitacyjnych.

Absolwent Wyższej Szkoły Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu, doświadczenie zawodowe zdobywał w uznanych hotelach i restauracjach w Polsce i zagranicą. Od 2009 roku członek elitarnego grona Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Obecnie Główny Szef Kuchni we wszystkich obiektach hotelowo-restauracyjnych oraz placówkach rehabilitacyjnych należących do Uzdrowiska Konstancin-Zdrój S.A. Na swoich pokazach oraz warsztatach „Kulinarna Awangarda” popularyzuje kuchnię molekularną i przybliża uczestnikom jej tajniki. Współpracuje z czasopismami i portalami gastronomicznymi oraz telewizją publiczną i komercyjną. Współtworzy cykl programów „Galopem do Kuchni – Łukasz Konik zaprasza”, który powstał w ramach kampanii społecznej „Zdrowe Dzieci, Zdrowa Młodzież, Zdrowi Dorośli”.

Info:

121 stron

Wydawca:

Pressto SP. z o.o.

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Zaloguj się
up
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl